СРЕДА, 29. 6. 2022 - 11:48

Аутор: Горан Миловановић

Поклоничка агенција СПЦ ,,Доброчинство” организује бројна путовања највећим светињама православног света

Поклоничка агенција Српске Православне Цркве ,,Доброчинство” већ више од 30 година организује поклоничка путовања на разна места која су извори хришћанске духовности.

ТВ Храм

Свако путовање осмишљено је са нарочитом пажњом и пружа потпуни духовни, сакрални и едукативни доживљај посећеног места. У богатој понуди програма Поклоничке агенције ,,Доброчинство” садржани су духовни, национални и културни извори нашег народа, али такође и споменици духовности и културе других православних народа. Како би доживљај путовања био потпун, сваки програм подразумева и упознавање са непролазним лепотама споменика других култура.

Из богате понуде програма издвајамо путовање у предстојећем периоду:

Поклоничко путовање у Јаши - 04-08. август 2022. године (посета и Литругија у Саборној цркви у Јашију где се чувају мошти Свете Петке и манастирима Света Три Јерарха, Хадамбу, Галата и Четацуја)

Рилски манастир - 06-08. август 2022. године (обилазак и Литургија у Рилском манастиру, посета Софији и обилазак цркве Свете Недеље где се чувају мошти Светог краља Милутина и цркве Светог Александра Невског)

Успење у Светој Земљи - 24 - 31. август 2022. године (Витлејем - облазак манастира Светог Саве Освећеног и Светог Теодосија; Јерусалим - обилазак Маслинске горе са местом Вазнесења, руским манастиром Вазнесења, црквом Оче наш, Гетсиманског врта са  Базиликом агоније и руским манастиром Марије Магдалине; литургија у цркви Богородичиног гроба, посета Зиду плача; Витанија - поклоњење гробу Лазара Четвородневног, посета Јерихону; Обилазак манастира Светог Герасима и место традиционалног крштења Господа Исуса Христа-Витавара; одлазак на Гору Преображења - Тавор)

О детаљима свих програма и условима путовања могуће је упознати се у представништву агенције у Добрињској улици бр. 2 (тел. 011/2687 416; 011/2686 445) као и на сајту поклоничке агенције www.dobrocinstvo.rs и на друштвеним мрежама facebook: Доброчинство, instagram: agencija.dobrocinstvo.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести