ПЕТАК, 18. 3. 2022 - 06:56

Извор: Верско добротворно старатељство

Оснивање Црквеног дома здравља

По благослову Његове Светости Патријарха Српског г. Порфирија, викарни епископ хвостански г. Јустин, коoрдинатор хуманитарних активности Архиепископије београдско карловачке је у четвртак 17. марта примио у згради Патријаршије уваженог др Милана Динића, власника првог приватног Дома здравља у Србији “ Визим” и директора Лекарске коморе Србије.

Верско добротворно старатељство


Повод за разговор је био међусобна сарадња и активност наше Свете Цркве на пољу пружања бесплатне лекарске помоћи социјално угроженим категоријама људи, и свима онима који немају могућност за бесплатно лечење.

Владика Јустин је изложио г. Динићу спремност Цркве да, не само својим духовним капацитетима него и кроз конкретан пројекат Црквеног дома здравља у оквиру Верског добротворног стaратељства помогне онима који пате од различитих болести.

Представио му је и дугогодишњи тим лекара који већ годинамa при Верском добротворном старатељству кроз разговоре, терапију и бесплатне лекарске прегледе помажу потребитима. Овај тим ће бити обогаћен и новим лекарима, волонтерима али и савременим апаратима за дијагностику кардиоваскуларних болести и стоматолошком амбулантом.

Доктор Милан Димић је обећао свесрдну помоћ Цркви у оснивању првог Дома здравља, стављајући на располагање Цркви своје стручно знање у успешном вођењу једне од најбитнијих лекарских институција у земљи, али и своје дугогодишње искуство у приватном здравственом сектору.
Састанак је крунисан потписивањем споразума о пословно техничкој сарадњи Дома здравља "Визим" и Верског добротворног старатељства.

Пријему је присуствовао и Генерални секретар Верског добротворног старатељства јереј Владимир Марковић, који је организовао опремање Црквеног дома здравља.

Верско добротворно старатељство


 

Повезане вести

Вести