СУБОТА, 25. 12. 2021 - 16:21

Извор: Епархија будимљанско-никшићка

Господин Никшић у сусрет божићним и новогодишњим празницима: Никшић се враћа својим изворима

Град којег, не без разлога, зову господин Никшић, увијек нађе начин да својом особеношћу обоји нашу свакодневицу. У сусрет великом хришћанском празнику – Рођењу Господа Исуса Христа, град је своје житеље обрадовао божићном атмосфером, на Тргу слободе, која мами радост и осмјехе.

Епархија будимљанско-никшићка

Први човјек никшићке Општине, г-дин Марко Ковачевић мишљења је да градско језгро, ове године, а у сусрет Божићу, поприма изглед европских центара у претпразничном руху.  

„Претходних година град је украшаван тако да се по самим украсима није могло препознати да, осим Нове године, стиже и Божић, који је најрадоснији празник за православне хришћане. Ријешили смо да ове године то промјенимо и, на нашем Тргу слободе, на дијелу према Манастирској улици, поставили смо реплику Божићне пећине, оне пећине у којој је Христос рођен“, наводи Ковачевић за сајт Епархије будимљанско-никшићке.  

Да градски оци воде рачуна о томе да Никшићани што разноврсније и потпуније доживе свеукупну радост наступајућих празника говори податак да ће бити организовани божићни концерт и изложба ликовних радова.

„У сусрет најрадоснијем празнику уприличићемо Божићни концерт, као и изложбу ликовних радова најмлађих и оних мало старијих наших суграђана, посвећену Божићу. То су традиције које имају сви озбиљни градови хришћанске Европе, а Никшић се, овим новим рухом и догађајима, враћа својим изворима. Поносни на све оно што Никшић јесте, не смијемо остати заробљени само у револуционарној, комунистичкој симболици, јер, Никшић је, ипак, пуно више од тога. Ове године ће Телевизија Никшић, први пут, преносити Божићну Литургију из нашег Саборног храма Светог Василија Острошког, док ће у телевизијском студију архијерејски намјесник никшићки, отац Слободан Бобан Јокић објашњавати и коментарисати ток службе. Рађамо се, опет, са празником и упознајемо себе. Из тога очекујемо нову снагу и успјехе за наш град“, поручио је предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић.

Повезане вести

Вести