СРЕДА, 22. 12. 2021 - 13:12

Извор: ТВ Храм

Свечани пријем у крипти храма Светог Саве (ФОТО/ВИДЕО)

У среду, 22. децембра, Његова Светост Патријарх српски Господин Порфирије одржао је свечани пријем у крипти храма Светог Саве на Врачару за директоре основних и средњих школа на територији Архиепископије београдско – карловачке и том приликом Патријарх Порфирије је уручио захвалнице директорима школа који су несебично помогли квалитетно одржавање верске наставе, као и најуспешнијим вероучитељима.

ТВ Храм

Пријему су присуствовали Преосвећена Господа Епископи, викари Патријарха српског, ремезијански Стефан, топлички Јеротеј, хвостански Јустин и марчански Сава, као и уважена Господа Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, директор Управе за сарадњу са Црквама и верским заједницама Владимир Рогановић и многи други. 

Патријарх Порфирије је уручио захвалнице директорима школа: Борки Поповић, директорка Пете београдске гимназије, Милошу Бјeлановићу, директору Земунске гимназије и Станиславу Стевуљевићу, директору Основне школе „Никола Тесла“, као и вероучитељима, Вуку Јовановићу, вероучитељу у Тринаестој београдској гимназији, Велибору Мартиновићу, вероучитељу у Четрнаестој београдској гимназији, Немањи Протићу, вероучитељуу основној школи Дринка Павловић. У погледу положаја и улоге Верске наставе у нашем друштву, пружила је велики допринос бригом да се у најширој јавности чује глас свих представника традиционалних Цркава и верских заједница у Републици Србији госпођа Сенка Милош новинарка Информативне агенције Спутњик примила је захвалницу од Његове Светости.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм


 

Повезане вести

Вести