ПЕТАК, 29. 4. 2022 - 12:24

Извор: ТВ Храм

Крсна Слава радија Источник у Ваљеву (ФОТО)

У петак, 29.априла 2022. године, у храму Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву, служена је света архијерејска Литургија чиме је почело прослављање крсне славе радија "Источник" епархије ваљевске. 

ТВ Храм


Светим евхаристијским сабрањем је началствовао Његово Преосвештенство Епископ ваљевски Г. Исихије уз саслужење свештенства и свештеномонаштва епархије ваљевске уз молитвено учешће свештенства, запослених на радију "Источник" и многобројног верног народа.

После прочитаних делова из Светог Јеванђеља сабраном народу се обратио Епископ Исихије поучном беседом рекавши да Господ на тајанствен начин укида законско жртвоприношење тако што ће принети самога себе на жртву. Он, Син Божји, приноси Себе за жртву за сав род људски и тиме надилази и испуњује старозаветне жртве јер су оне биле само предобраз жртве коју је Господ имао да учини. 
Епископ Исихије је такође истакао да је Христос тај Агнец Божји који на себе узима грех света, чиме нас исцељује од робовања греху и смрти. 

Говорећи о празнику Живоносни Источник Епископ Исихије је рекао да данас славимо икону Пресвете Богородице као образ Живоносног источника. Овај празник је у 5. веку установио Цар Лав Велики на једном природном извору на коме су се вршила исцељења. 

У току Свете Литургије пререзан је славски колач а након Литургије је, благословом Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Г. Исихија, уприличен пригодан програм за госте. 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести