УТОРАК, 22. 3. 2022 - 08:35

Извор: СПЦ

Патријарх Порфирије разговарао са председником Вучићем

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије разговарао је вечерас са председником Републике Србије г. Александаром Вучићем и представио му своју иницијативу о подршци избеглицама из Украјине, као и помоћи коју ће Српска Православна Црква упутити народу на ратом угроженим подручјима.

СПЦ

Председник Вучић је обавестио Патријарха да ће се држава додатно ангажовати како би избеглице из Украјине добиле благовремену и адекватну помоћ. Патријарх и Председник су разоварали и о ситуацији на Косову и Метохији. Председник је информисао Патријарха о последњим одлукама приштинског руководства, ситуацији у региону, као и о изазовима са којима се Србија суочава у светлу догађања у Украјини.

Партијарх Порфирије је детаљније обавестио председника Вучића о нападима на Српску Православну Цркву и њену имовину на Косову и Метохији и нагласио да је важно очувати заједништво и јединство српског народа. Председник и Патријарх су се сагласили да највећи значаја и за Цркву и за државу представља очување мира и стабилности државе Србије и њених грађана, али у истој мери и мира и стабилности  целог региона.

|

Повезане вести

Вести