ЧЕТВРТАК, 24. 2. 2022 - 16:05

Извор: Епархија ваљевска

Одржана седница Епархијског управног одбора

Да Дух Свети буде од помоћи при доношењу богоугодних закључака, редовно годишње заседање Епархијског управног одбора отпочело је молитвом у капели Светог Јована Крститеља у Епархијском двору Епархије ваљевске. Призвано је, како је у обраћању члановима ЕУО –а напоменуо Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије, и молитвено учешће блаженопочивших Епископа ваљевског Милутина и некада шабачко – ваљевског Лаврентија, као и свих претходника у трону епархије богомчуване молитвама Светог Владике Николаја и Преподобног Оца Јустина Ћелијског и свих Божјих угодника до данашњих времена.

Епархија ваљевска

Као и лане, седница највишег епархијског тела била је прилика да се начини резиме постигнутог на различитим пољима мисионарског деловања,  размене идеје и направе планови за предстојећи период. Извештаје о пословању поднели су руководиоци епархијских служби:  протојереј – ставрофор Милинко Јовић (духовник Православне народне хришћанске заједнице „Воздвиженије Часног Крста), протонамесник Слободан Алексић (главни и одговорни уредник Радија Источник), јереј Далибор Чкојић (секретар Канцеларије за веронауку),  јереј Александар Филиповић (духовник Кола српских сестара „Преподобна Мати Евгенија), ђакон Мија Бојиновић (духовник Светосавске омладинске заједнице) и Милан Ристић (шеф Епархијског магацина). Чланови ЕУО- а су усвојили извештаје, уз похвале за постигнуте резултате и подршку службама у будућем раду.

Такође, разговарано је о разним актуелним друштвеним темама, које су у додиру са мисијом Цркве, изложени и анализирани будући пројекти који за циљ имају унапређивање духовног живота верног народа на овом мисионарском простору.

Повезане вести

Вести