СУБОТА, 15. 1. 2022 - 11:20

Извор: ТВ Храм

Телевизија Храм у славу и част Рождества Христова (прилози - Божићни програм)

Телевизија Храм, Архиепископије београдско-карловачке, принела је у славу Богомладенца Христа Божићни програм у оквиру којег су уважени гости говорили о значају празника Рождества Христова, као и о доживљају празничне радости која је укрепљена ангелским славопојем: „Слава на висини Богу, а на земљи мир, међу људима добра вољаˮ (Лк 2, 14). У наставку доносимо видео прилоге овогодишњег Божићног програма.

Телевизија Храм

Миланка Тешовић са гостима о празновању Божића

У току празничног Божићног програма разговарали смо и са јерејем Вуком Матијашевићем, диригентом Катарином Божић, студентом Иваном Ђорђевићем и Данилом Арнаутовићем, катихетом Браниславом Илићем и сестрама Гобовић, диригентима хора ,,Славујчићи“. Шта празник Божића представља за наше госте, која је то порука коју шаљу гледаоцима чућемо у разговорима. Водитељ овог дела програма била је теолог Миланка Тешовић, новинар Телевизије Храм.

* * *

Гости Михаиле Лакић говорили су шта њима представља празник Рођења Христовог

У току празничног Божићног програма разговарали смо и са професором Карловачке богословије Иваном Неђићем о значају химнографије. О православном спортском друштву Света Србија говорила је Винка Радовић, а најмлађи чланови друштва припремили су рецитације. О племенитом и хуманом раду говорили су др Јоана Бацилау и Душан Сретовић, а како је бити ткач у Србији говорио је Зоран Слијепчевић. Шта празник Божића представља за наше госте, која је то порука коју шаљу гледаоцима чућете у разговорима. Водитељ овог дела програма била је Михаила Лакић.

У току празничног Божићног програма разговарали смо са академиком Светиславом Божићем. О удружењу ИРМОС говорила нам је Ирена Чоловић. О божићној радости у Шведској говорила је драмска уметница Јелена Мила. Шта нам доноси божићни број часописа Светосавско звонце говорила Радмила Мишев, главна и одговорна уредница часописа Светосавско звонце.

* * *

Сава Самарџић разговарао је са својим гостима о уметности и радости давања; о животу у Кини и Немачкој, глуми и музици; о породици, пољопривреди, музици и глуми

„Манастири и криво гудало, То је српско име очувало...“ Некада се певало уз гусле и окупљао народ, а данас је уз то и на реп музика. О читању, сликању, уметности и радости давања разговарали смо са:1. Милан Анђелковић, гуслар2. Ђина Весић, књижевник3. Немања Окиљевић, академски сликар4. Јана Кецман, хуманитарна организација „Осмех на дар“5. Никола Станоев, „Ујка Џо“, реп-певач

Српски народ живи на свим светским меридијанима. Једина институција која бди над њима јесте Српска православна црква. О животу у Кини и Немачкој, глуми и музици разговарали смо са: 1. Зоран Богдановић, економиста 2. Радомирка Шарић, глумица 3. Драган Богавац, фудбалер 4. Милица Досковић, певач. 

Важно је да свуда и на сваком месту својим животом сведочимо изговорене речи. О породици, пољопривредној производњи, музици и глуми разговарали смо са: 1. Богдан Богдановић, глумац 2. Зоран Дашић Даша, музички састав „Легенде“ 3. Станко Симовић, докторанд на пољопривредном факултету 4. Ирина Војводић, филолог. 

* * *

Јелена Антић са гостима:  ,,Христос је једини феномен који од непријатеља прави брата''

Протосинђел др Клеопа Стефановић: ,,Христос је једини феномен који од непријатеља прави брата'', о овој и многим другим темама о којима је разговарала Јелена Антић са својим гостима можете погледати у овогодишњем блок Божићног програма ТВ Храм. ,,Мир Божији, Христос се роди!''

* * *

Слободан Стојковић разговарао је са својим гостима о најрадоснијем празнику

* * *

Божићна песма „Христос се роди“

Телевизија Храм Архиепископије београдско – карловачке, уз подршку Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама и братством храма Светог Саве, реализовала је у протеклој години пројекат под називом „Земљи со, а тами сјај“. У питању је музичка компилација од 12 нумера, на којој учествују бројни наши уметници и музичари. Сергеј Ћетковић, Биља Крстић, Душан Свилар, Леонтина Вукомановић, Хорови Храма Светог Саве на Врачару, Катарина Божић...само су неки од учесника који су својим учешћем дали допринос овом пројекту.  У оквиру наведеног пројекта налази се и Бижићна песма "Христос се роди". 

Детаљније о пројекту прочитајте овде: ТВ Храм реализује музички пројекат „Земљи со, а тами сјај“ - Премијерно приказана божићна песма „Христос се роди“

* * *

Награђене песме литерарног конкурса "Радост Божића"

Са великим задовољством и радошћу вашој пажњи предочавамо радове и имена младих аутора који су учествовали на нашем литералном Божићном конкурсу ,,Радост Божића''. Велики пријатељ ТВ Храм Радмила Мишев, публицистица и дугогодишња уредница часописа ,,Светосавско звонце'' и аутор неколико књига за децу и омладину, изабрала је најкреативније радове. 

Детаљније о наведеном литерарном конктурсу прочитајте овде: РЕЗУЛТАТИ ЛИТЕРАРНОГ БОЖИЋНОГ КОНКУРСА "РАДОСТ БОЖИЋА"

* * *

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести