ЧЕТВРТАК, 29. 4. 2021 - 09:50

Извор: СПЦ

Патријарх српски примио Амбасадора Србије у Црној Гори

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 28. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију др Владимира Божовића, амбасадора Републике Србије у Црној Гори.

СПЦ

Кључна тема разговора предстојатеља Српске Цркве са амбасадором Божовићем била је везана за изналажење што бољих могућности за унапређење односа и сарадње две братске државе на корист свих народа, цркава и верских заједница. - Српска Православна Црква се залаже и ангажује на успостављању пуног узајамног поверења, као и равноправан положај и сарадњу свих народа у региону и, у том циљу, очекује подршку свих регионалних државних институција, истакао је pатријарх Порфирије.

Амбасадор Божовић је честитао Његовој Светости Патријарху г. Порфирију устоличење у трон Светог Саве и том приликом му уручио панагију коју је српском првојерарху поклонио Патријарх цариградски г. Вартоломеј. Амбасадор је захвалио Патријарху на очинским саветима којима је посведочио велику љубав како према свом народу, тако и према другим народима, руководећи се библијским начелом да смо сви заједно деца Божја.

На крају срдачног сусрета Његова Светост је амбасадору Божовићу и његовој породици пожелео да предстојећи велики празник Васкрсења Господа Исуса Христа прославе у здрављу и сваком добру.

Повезане вести

Вести