НЕДЕЉА, 4. 4. 2021 - 08:59

Извор: СПЦ

Патријарх српски примио Амбасадора Аустрије

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије примио је 2. априла 2021. године у Патријаршијском двору у Београду Његову Екселенцију Николауса Лутеротија, амбасадора Републике Аустрије у Републици Србији.

СПЦ

 

Предстојатељ Српске Православне Цркве је током сусрета изразио захвалност Републици Аустрији на потпуно примереном односу према духовним потребама православних Срба који живе и раде у тој земљи. Патријарх је изразио уверење да ће се сва битна питања и даље решавати у блисокој сарадњи надлежних власти са Преосвећеним  Епископом аустријско-швајцарским г. Андрејем.

Амбасадор Лутероти је честитајући Патријарху на устоличењу истакао да је патријархова дугогодишња посвећеност изградњи мира, разумевања и поверења у региону позната, призната и високо цењена у Аустрији. 

Саговорници су истакли заједнички став о важности сарадње Српске Православне Цркве са Римокатоличком Црквом у Аустрији, а Патријарх је рекао да српски народ дугује велику захвалност римокатолицима у Аустрији, а посебно кардиналу Шенброну, који је хришћанску љубав према нашој Цркви и народу показао на делу. 

Пријему су присуствовали заменица Амбасадора Републике Аустрије у Републици Србији гђа Сабина Кројсенбрунер и шеф Кабинета Патријарха српског ђакон др Александар Прашчевић.

Повезане вести

Вести