СРЕДА, 16. 12. 2020 - 17:49

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Манастир Тумане донирао Општој болници у Пожаревцу средства за опрему и лечење ковида и других болести

Братство манастира Тумана са пријатељима донирало је Општој болници у Пожаревцу 1.174.000 динара као помоћ у борби против коронавируса, саопштио је јеромонах Димитрије (Плећевић), игуман ове светиње.

Митрополија црногорско-приморска

Путем званичне Фејсбук странице манастира Тумана, игуман Димитрије је казао да су ова средства намењена за куповину апарата и осталих потреба за лечење ковида, али и других болести.

“На овај начин желимо да покажемо да смо непрекидно уз народ који страда јер и када је ова светиња обнављана народ је без размишљања са великом радошћу и без устезања помагао њену обнову”, рекао је о. Димитрије.

Он је казао да је овај гест братства манастира знак љубави и примјер свима да од себе треба да дамо колико је могуће како би помогли онима око нас, да покажемо да се старамо једни о другима у име Господње:

“Ово је изузетно време да покажемо љубав према ближњима не само на речима и у теорији, већ и у пракси и на дјелу”, поручио је игуман Димитрије, подсећајући да је ово један у низу хуманитарних активности Мисионарског центра “Свети Јаков Тумански” при овом манастиру.

“Нека Бог молитвама туманских светитеља Светих Зосима и Јакова чува све нас, нека смо сви благословени, да што пре прође ово тешко време искушења, и да се орадостимо сусрету са Господом и сусрету једни са другима у неком бољем и свечанијем тренутку и времену”, закључио је  игуман свете туманске обитељи о. Димитрије.

Повезане вести

Вести