ЧЕТВРТАК, 10. 6. 2021 - 14:17

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Владика Методије на Спасовдан богослужио у Краљима

Изабрани Епископ будимљанско-никшићки г. Методије служио је данас, 10. јуна 2021. године, на Спасовдан, са свештенством Свету Литургију у цркви Вазнесења Господњег у Краљима код Андријевице, известила је Митрополија црногорско-приморска.

Митрополија црногорско-приморска

 

Након Светог причешћа храм у Краљима је обишла празнична Литија, а онда је благосиљан славски колач који су припремили домаћини слави, чланови братства Алетића.

На крају богослужења Владика Методије се сабраном народу обратио архипастирском беседом: „Сретна слава, драги благочестиви народе и сретна вам слава народни прваци који сте са својим народом дошли. И часни оци, који Богу служите и овај народ, путоводите до Богочовека Христа оним путем који су наши преци ишли, јер, да тим путем нису наши преци ишли, не би се ми данас имали где ни сабрати. Наша вера, коју смо наследили од наших предака, а која је преко Господа Исуса Христа и његовим апостола стигла и до нас, ако Бог да, преко нас ће доћи и до оних који ће после нас све ово да носе и да наставе, све до последњег судњег дана“, казао је Владика Методије и додао да су сви наши обичаји, древни дивни и да их треба поштовати, држати и чувати: „Они су дивни и предивни само онда ако не сакривају суштину наше вере. Да не остану само пуста форма, и оквир око кога се сабирамо, а да не изгубимо садржај, који нам ти дивни обичаји показују и који нас упућују - а то је Васкрсли Христос“, казао је Владика Методије.

 

Повезане вести

Спасовдан 2021