ПЕТАК, 14. 4. 2023 - 15:12

Извор: ТВ Храм

Васкршњи специјал на Телевизији Храм

Поштовани гледаоци, позивамо вас да заједно са нама дочекате и прославите најрадоснији хришћански празник, Васкрс, у склопу четвородневног програма на Телевизији Храм, од 14. до 18. априла припремили смо богат програм који ће заинтересовати различите структуре људи.

ТВ Храм

Ни овог пута нисмо заборавили наше најмлађе гледаоце те ће тако и они моћи да науче нешто ново о овом празнику.

ТВ Храм

У току програма имаћете прилику да пратите директне преносе Свете архијерејске литургије. Припремили смо и посебне емисије од којих издвајамо разговор са Његовим Преосвештенством Епископом топличким господином Петром са којим смо разговарали о Христоваскрсној празничној радости, као и са архимандритом Стефаном са којим смо имали интервју у манастиру Велика Ремета где се говорило о породици, радости и хришћнској љубави.

ТВ Храм

У разговору са прослављеним кошаркашким репрезентативцем Дарком Миличићем сазнали смо како се радост Васкрсења Христовог обележава у његовом дому у завичају и иностранству. Од фоторепортера Дарка Дозета сазнали смо на који начин је заволео фотоапарат и како је направио бројна уметничка дела и приказао свету светиње Српске првославне цркве, а посебно манастире на Косову и Метохији. Приказаћемо страдање Епархије горњокарловачке у Другом светском рату над којом је почињем тотални биолошки, културни и духовни геноцид.

ТВ Храм
ТВ Храм

Како православни верни народ у Сирији прославља празник и какав је животни пут младе уметнице говориће Хилда Хрекес.

ТВ Храм

Уметност заузима посебно место у нашим животима и зато ћемо вам кроз емисију представити икону Васкрсења Христовог кроз различите стилове и технике.

ТВ Храм

Такође, моћи ћете да погледате последњу великопосну епизоду из серијала Душо моја устани што спаваш која нам говори о смислу празника Васкрсења Господњег.

ТВ Храм
ТВ Храм

У Васкршњем специјал издању музичког такмичења Славите Господа имаћемо прилику да се подсетимо свих овогодишњих победника и видимо како то наши учесници прослављају празник Васкрсења. Премијерно ћете погледати нови васкршњи спот за песму У вечности живећу.

Колега Милош Пуача свакодневно нас извештава директно из Јерусалима.

Будите уз вашу Телевизију Храм.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Празнични програм