УТОРАК, 16. 4. 2024 - 11:38

Извор: ТВ Храм

Патријарх Порфирије потписао уговор за стипендирање студената богословских факултета и академија (ФОТО)

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије у уторак, 16. априла 2024. године свечано је потписао уговор за стипендирање студената богословских факултета и академија, након чега је уприличен округли сто на тему „Верско образовање у 21. веку – перспектива и усклађеност са системом образовања у Републици Србији“.

ТВ Храм

Поред Његове Светости, свечаности потписивања су присуствовали и Пресвећена господа епископи бачки г. Иринеј и рашко-призренски г. Теодосије, директор управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Владимир Рогановић, као и представници других верских заједница.

На почетку свечаности, обратио се директор управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владимир Рогановић, а након потписивања уговора о стипендирању, пригодни говор одржао је и  Његова Светост Патријарх српски г Порфирије. Уговоре су потписали и представници других верских заједница у Србији.

Његова Светост је по потписивању уговора узео активно учешће на округлом столу, где су се између осталих разматрале теме попут теолошког образовања у Србији, измене и допуне закона из области средњег и високог образовања, али и акредитације високошклоских установа.

Округлом столу су присуствовали и Преосвећени епископи: бачки Иринеј и рашко-призренски Теодосије,  представници других верских заједница, господин Рогановић, декани факултета, ректори богословија као и професори.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести