СУБОТА, 19. 11. 2022 - 15:52

Извор: ТВ ХРАМ

Најава - Прослава празника Светог Нектарија Егинског у Архиепископији београдско-карловачкој

Празник Светог Нектарија Егинског молитвено и торжествено биће прослављен широм Архиепископије београдско карловачке:

  • У Саборној цркви Светог Архангела Михаила у Београду на празник Светог Нектарија Егинског Чудотворца у уторак, 22. новембра, биће служена света архијерејска Литургија, која ће се служити у наставку јутрења (које почиње у 8:00). Истог поподнева, са почетком у 17:00, биће служена вечерња служба са Молебним каноном Светом Нектарију Егинском и молитва за освећење уља, које ће верни народ моћи да користи као духовно лекарство. На овај празник, на поклоњење и целивање биће изнета честица моштију Егинског Чудотворца и Исцелитеља, која се чува у Саборној цркви, а верни народ ће бити помазан јелејем из кандила над моштима Светог Нектарија, донетим са Егине.
  • У малој цркви Светог Саве на Врачару биће служена света Литургија са почетком у 07.30 часова, у уторак 22. новембра. Истог дана, у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару са почетком у 17 часова биће служена света тајна јелеосвећења. На празник Светог Нектарија Егинског у Храму Светог Саве биће свечано изнета честица моштију овог великог Светитеља и Чудотворца верницима на целивање.
  • У цркви Светог Марка у Београду прослава Светог Нектарија Егинског почеће у понедељак, 21. новембра свечаним вечерњим са Петохлебницом које ће почети у 17 часова. У уторак, 22. новембра биће служено јутрење у 7 часова и света Литургија у наставку. Истог дана, у 17 часова биће служен Молебни канон Светом Нектарију са освећењем јелеја.
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

 

ТВ Храм

Повезане вести

Вести