ЧЕТВРТАК, 1. 2. 2024 - 08:32

Извор: ТВ Храм

Празник Светог Саве литургијски и молитвено прослављен у Буенос Ајресу (ФОТО)

У суботу 27. јануара 2024. у манастиру Светог Саве у Буенос Ајресу (Аргентина) служена је света Литургија у част првог Архиепископа српског Светог Саве и славе истоименог манастира чији је он и покровитељ.

ТВ Храм


Светом Литургијом је началствовао протопрезвитер о. Стефан Јовановић уз саслужење свештенства о. Романа Кухњена из Бразила, о. Бориса Гладисева, о. Алексеја Лисенка-Јужно Америчке епархије-Руске Православне Цркве, јерођакона Нектарија, свештенства, монаштва и верног народа сабраних из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Русије, Буенос Ајреса... На крају свете Литургије преломили су славски колач и освештали славске дарове у славу и част Светог оца нашег Саве, а у наставку у манастирској сали одржана је Светосавска Академија у којој су учествовали протопрезвитер о. Стефан Јовановић који изговорио Светосавско слово и  беседу и уједно честитао мати Марији манастирску славу,а у програму су узели учешће и мешовити хор из Буенос Ајреса који су отпевали песму Растко-ко удара тако позно, песму о Светом Сави у извођењу Ивана Рашовића у пратњи хора.

Молитва Светитеља Саве коју је прочитала драмска уметица и српска глумица Катарина Радивојевић, ту су и  деца која су рецитовала о Светом Сави и на крају програма сви заједно саборно отпевали химну Светом Сави и уједно за децу поделили Светосавске поклоне. Програм академије предводио је Иван Рашовић.

И у тој радости празника настављено је заједничарење уз свечану трпезу љубави коју је припремила за све госте и пристне  мати Марија, настојатељица манастира Светог Саве.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести