СУБОТА, 27. 4. 2024 - 14:54

Извор: Епархије СПЦ

ЛАЗАРЕВА СУБОТА У ЕПАРХИЈАМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

На Лазареву суботу, 27. априла 2024. године молитвено је било у свим епархијама Српске Православне Цркве, а посебну духовну радост имао је верни народ у литургијским заједницама где су архијереји началствовали на евхаристијским сабрањима уз саслужење свештенства и монаштва и молитвеном присуству народа Божијег.

* * *

Света архијерејска Литургија у крагујевачком насељу Шумарице

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог великомученика и победоносца Георгија у Шумарицама.

За певницом су појали ученици крагујевачке богословије „Свети Јован Златоусти" и чланови хора „Свети ђакон Авакум".

На крају Литургијског сабрања Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован надгледао је радове на фрескопису.

Надлежни свештеник протојереј Срђан П. Тешић упутио је Епископа у будуће планове и радове који ће се уз очински благослов Епископа радити у даљем периоду.

* * *

На Лазареву Суботу Епископ Атанасије служио у Милешеви

Епархија милешевска

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је свету архијерејску Литургију у Вазнесењском храму манастира Милешеве.

* * *

Владика Иларион на Лазареву суботу предводио сабрање у Зајечару

Епархија тимочка

Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је светом архијерејском Литургијом у зајечарском Саборном храму Рођења Пресвете Богородице.


* * *

Лазарева субота у Саборној цркви у Нишу

Епархија нишка

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је свештеним евхаристијским сабрањем у нишком Саборном храму Силаска Светога Духа на Апостоле.

* * *

Епископ Силуан богослужио у Кизбори

Епархија аустралијско-новозеландска

Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Архиђакона Стефана у Кизбори.

У вечерњим часовима на Врбицу, Епископ је посетио Црквену општину Светог Георгија у Ст Албансу.

* * *

Лазарева субота у Мостару

Епархија захумско-херцеговачка

Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки и приморски г. Димитрије началствовао је Светом архијерејском Литургијом у храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару.

Повезане вести

Вести