УТОРАК, 9. 1. 2018 - 17:01

Извор: Политика

Краљевски пар Карађорђевић на Дан РС у Бањалуци

Престолонаследник Александар II и Принцеза Катарина, боравили су у Бањалуци, где су се у оквиру обележавања Дана Републике Српске, састали са председником Милорадом Додиком и другим званичницима.

Танјуг/Т.Валич
Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина у Бањалуци

Краљевски пар присуствовао је Светој архијерејској Литургији коју је служио Патријарх српски Иринеј у Саборном Храму Христа Спаситеља у том граду.

Принцеза Катарина обишла је и Дом за децу без родитељског старања „Рада Врањешевић” у Бањалуци, као и Клинички центар Бањалука, где је деци уручила божићне поклоне.

Ова помоћ обезбеђена је у сарадњи са Лајфлајн Чикаго хуманитарном организацијом чији је Принцеза Катарина покровитељ.

„Радује ме да сам данас у Бањалуци и што можемо да вам уручимо ове вредне поклоне. Пакетићи су донација Лајфлајн Чикаго хуманитарне организације која стално помаже српским болницама и домовима за децу. Мени и мом супругу престолонаследнику Александру увек је пуно срце када смо у Републици Српској. Моја фондација и ја наставићемо да помажемо деци из Републике Српске уз помоћ наших пријатеља из дијаспоре”, рекла је принцеза Катарина пожелевши свима срећан Божић и Нову годину.

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су и свечаном дефилеу на Тргу Крајине, као и свечаној академији у Спортској дворани „Борик”.

Повезане вести

Вести