УТОРАК, 13. 3. 2018 - 09:00

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Митрополит Амфилохије освештао дечју играоницу при Саборном храму у Подгорици

На велику радост верног народа, многобројне деце и свештенства, Његово Високопреосвештенство Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г. Амфилохије освештао је 11. марта 2018. године просторије Дечјег сабиралишта - играонице при Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици.

Митрополија црногорско-приморска
У Саборном храму у Подгорици отворена црквена играоница

Играоница је намењена свој дхеци овог града. За њу посебну благодарност дугујемо оцу Драгану, али и донаторима, поручио је Митрополит који је деци испричао предање о цару Давиду када је био дете, након чега су деца ушла да се играју у освештаној играоници. Тако је и званично отворена прва црквена играоница на овим просторима, чији је управник протођакон Владимир Јарамаз.

Дечја играоница при Саборном храму у Подгорици, изграђена је и реализована благословом митрополита Амфилохија идејом и решењем протојереја-ставрофора Драгана Митровића, старешине Саборног храма, а захваљујући труду и помоћи многих добротвора.

У Саборном храму у трећу седмицу Часног  поста у јутарњим часовима служена је света Литургија  којом је началствовао протојереј Миладин Кнежевић, уз саслужење протојереја-ставрофора Драгана Митровића и Далибора Милаковића, протојерејâ Мирчете Шљиванчанина и Бранка Вујачића и протођакона Владимира Јарамаза.

У славу и у част Божју, током Литургије, појала је и одговарала мешовита певница и храмовни хор Свети апостол и јеванђелиста Марко.

Повезане вести

Вести