УТОРАК, 5. 2. 2019 - 13:40

Извор: spc.rs

Порука грузинског Патријарха Илије Патријарху Кирилу

Поводом 10-годишњице устоличења патријарха Кирила, Његова Светост грузијски патријарх Илија упутио је посебну поруку.

spc.rs
Патријарх Грузије Илија

Прошло је десет година откако Ви, Божјим промислом, носите крст Првојерарха. Током свег овог времена и кроза сав Ваш живот учинили сте велике интелектуалне и духовне напоре како би допринели не само снажењу Руске Православне Цркве, већ и учвршћењу Православља.

Честитамо Вам, јер су Вашим напорима и мисионарским радом милиони људи учврстили своју веру, отворене су многе цркве и манастири, настали центри за образовање, културу и добротворне активности, стотине и хиљаде архијереја, свештеникa и монахa раде на Њиви Господњој. Зато желим Вам даље плодотворно служење

У нашем тешком и сложеном времену сви имамо своја посебна искушења, своје посебне проблеме, али сада и Ви и ми, и сав православни свет, суочавамо се са заједничким изазовом, а наше радње ће у великој мери одредити у ком простору ћемо живети сутра.

Овај изазов је велики, наша одговорност пред Богом и пред другима је огромна.

Упркос догађајима који су се збили, надамо се да ћемо, уз Ваше предвиђање, заједничке молитве и напоре и, изнад свега, Божју милост, ослањајући се на свештене каноне, сви моћи очувати православно јединство и остварити Божје дјело.

Нека Господ благослови Вашу службу миром за добро Руске Цркве и читавог васељенског Православља.

+ Илија II,

католикос-патријарх све Грузије

Извор: СПЦ

Повезане вести

Вести