НЕДЕЉА, 10. 3. 2024 - 12:51

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј богослужио у цркви Светог Луке на Кошутњаку: Потрудимо се да у посту који предстоји преиспитамо себе (ФОТО/ВИДЕО)

Потрудимо се да у овом посту, који нам предстоји, преиспитамо себе, да исповедимо своје грехе. Ко се није никада исповедио да скупи снагу да победи себе, да дође код свештеника и исповеди своје грехе. Оно што исповеди, пружа наду да ће бити опроштено, а оно што задржава у себи, значи да је још увек под влашћу нечистих демонских сила, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 10. марта 2024. године.

ТВ Храм

У цркви Светог апостола Луке на Кошутњаку, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у Недељу месопусну, 10. марта 2024. године.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да се у овој седмици припремамо за пост који нам предстоји. Потрудимо се да у овом посту, који нам предстоји, преиспитамо себе, да исповедимо своје грехе. Ко се није никада исповедио да скупи снагу да победи себе, да дође код свештеника и исповеди своје грехе. Оно што исповеди, пружа наду да ће бити опроштено, а оно што задржава у себи, значи да је још увек под влашћу нечистих демонских сила. Кроз исповест човек се ослобађа утицаја демонских сила. Искористите време поста да себе преобразите, да себе украсите кроз подвиг, покајање, преиспитивање, исповест, да умножите молитву и да читате Нови Завет сваки дан.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести