СУБОТА, 6. 1. 2024 - 12:22

Извор: ТВ ХРАМ

Бадњи дан у Косовској Митровици - Епископ Иларион: Бог мора да нам буде на првом месту (ФОТО)

Не чудимо се страдањима, не чудимо се ако делује да се овај свет дрмуса и да је несигуран, да не страхујемо ако је пред нама неизвесност. Ми имамо Живога Бога са нама који се родио да би дошао међу нас и да би остао са нама. Тим искуством, том вером и таквим усмерењем су живели и наши свети преци. Тако и ми да свагда гледамо Господа пред собом, да не гледамо земљу, него да гледамо небо,, рекао је Епископ Иларион у беседи, 6. јануара 2024. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ новобрдски г. Иларион, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију на Бадњи дан, 6. јануара 2024. године у цркви Светог Димитрија у Косовској Митровици, уз саслужење свештенства и ђаконства и молитвеном присуству верног народа Божијег.

Обраћајући се сабранима беседом, Преосвећени Епископ је рекао да се не чудимо страдањима, да се не чудимо ако делује да се овај свет дрмуса и да је несигуран, да не страхујемо ако је пред нама неизвесност. Ми имамо Живога Бога са нама који се родио да би дошао међу нас и да би остао са нама. Тим искуством, том вером и таквим усмерењем су живели и наши свети преци. Тако и ми да свагда гледамо Господа пред собом, да не гледамо земљу, него да гледамо небо. А онда када гледамо небо, када гледамо благи лик Христов, када разговарамо са Њим, када се мењамо, када дишемо тај ваздух који долази из вечности, онда нас Бог умудри и умири да знамо како да поступамо и данас и сутра, да знамо како да поступамо и на тргу и на пијаци и у школи и у општини, али мора Бог да нам буде на првом месту. Када год осетите неку тескобу, неко помрачење знајте да сте запоставили Бога и да више није на првом месту у вашем животу.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести