НЕДЕЉА, 17. 12. 2023 - 15:26

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Петар у цркви Светог Димитрија на Новом Београду: Наш суштински однос према нашем Творцу је однос захвалности (ФОТО/ВИДЕО)

Наш суштински однос према нашем Творцу je однос захвалности. Зато што, као и што на свакој Литургији говоримо - Твоје од Твојих, Теби приносећи, ми немамо ништа наше, све је дар од Бога - живот наш, слобода наша, пријатељи наши, све добро у нашем животу дар је Божији, рекао је Епископ Петар у беседи, 17. децембра 2023. године.

ТВ Храм

Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Патријарха српског, служио је свету архијерејску Литургију у Двадесет осму недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свету великомученицу Варвару, Преподобног Јована Дамаскина и Детињце, 17. децембра 2023. године у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду.

Епископу Петру саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у молитвеном присуству верног народа Божијег.

У поучној беседи, Преосвећени Епископ је рекао да је наш суштински однос према нашем Творцу однос захвалности. Зато што, као и што на свакој Литургији говоримо - Твоје од Твојих, Теби приносећи, ми немамо ништа наше, све је дар од Бога - живот наш, слобода наша, пријатељи наши, све добро у нашем животу дар је Божији. И шта ми можемо принети Господу осим благодарности? Али, благодарност јесте управо оно што доноси радост човеку. Ако овде и сада, у овом веку не будемо научили да се благодарећи радујемо, нама ће бити и у рају досадно, јер шта ће и бити рај него благодарење Богу.

ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести