НЕДЕЉА, 10. 3. 2024 - 16:19

Извор: Епархије СПЦ

НЕДЕЉА МЕСОПУСНА У ЕПАРХИЈАМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ

У Недељу месопусну молитвено је било у свим епархијама Српске Православне Цркве, а посебну духовну радост имао је верни народ у литургијским заједницама где су архијереји началствовали на евхаристијским сабрањима уз саслужење свештенства и монаштва и молитвеном присуству народа Божијег.

* * *

Митрополит Јоаникије у цркви Светог Николе у Улцињу: Никад нас Бог није оставио

Митрополија црногорско-приморска

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је  на празник Светог Порфирија, Епископа гаског Свету службу Божију у цркви Светог Николе у Улцињу.

* * *

Ученици Богословије Светог Саве у Београду присуствовали Литургији у Саборном храму

Епархија бачка

У Недељу месопусну, 26. фебруара / 10. марта 2024. године, свету Литургију у Саборном храму Светог великомученика Георгија у Новом Саду служио је протојереј Велимир Врућинић, уз саслужење свештеног братства Саборног храма. Светој Литургији је молитвено присуствовао Његово Преосвештенство Епископ бачки господин др Иринеј.

* * *

Епископ шумадијски Јован богослужио у Јагодини

Епархија шумадијска

У Недељу месопусну, 10. марта 2024. године, када наша Света Црква слави Светог Порфирија Гаског, Његово Преосвештенство Епископ Јован шумадијски служио је Свету архијерејску Литургију у Цркви Свете Петке у Јагодини.

* * *

Модрича (Добриња ) – Рукоположење и освећење фресака

Епархија зворничко-тузланска

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је данас, у Недељу о Страшном суду - Месопусну, 10. марта, свету архијерејску Литургију у модричком насељу Добриња.

Овом приликом Преосвећени владика је освештао фрескопис у храму посвећеном светом великомученику Пантелејмону.

У току свете Литургије на мјесту на којем то канони и прописују, вјероучитељ Драган Пебић из модричког Новог Насеља - Гаревац је руком Преосвећеног владике Фотија рукоположен у свештени чин ђакона.

* * *

Света архијерејска Литургија у Новој Вароши у Недељу месопусну

Епархија милешевска

Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је у Недељу месопусну, 10. марта 2024. године, Свету архијерејску Литургију у храму Свете Тројице у Новој Вароши.

* * *

Света Архијерејска Литургија у Карловцу

Епархија горњокарловачка

У припремном периоду за Велики и Часни Пост, у недељу месопусну, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г. Герасим служио је Свету Архијерејску Литургију у Карловцу, дана 10. марта 2024. године. 

* * *

Епископ тимочки Иларион богослужио у Мајданпеку

Епархија тимочка

У Недељу месопусну, 10. марта 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ тимочки господин Иларион началствовао је литургијским сабрањем у цркви Св. Петра и Павла у Мајданпеку.

* * *

Недеља месопусна у храму Светог великомученика Пантелејмона у Нишу

Епархија нишка

У Недељу Месопусну, 10. марта 2024. године, Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније началствовао је свештеним литургијским сабрањем у храму Светог Великомученика Пантелејмона у Нишу.

* * *

Света Архијерејска Литургија у Покровској цркви

Епархија ваљевска

У Недељу месопусну, на празник Светог Порфирија Гаског, Преосвећени Епископ ваљевски г. Исихије је предводио литургијско сабрање у Храму Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву.

* * *

Светa архијерејскa Литургијa у Саборном храму Преображења Господњег у Требињу

Епархија захумско-херцеговачка

У Недељу месопусну, Његово Преосвештенство Епископ захумско-херцеговачки г. Димитрије началствовао је Светом архијерејском Литургијом у Саборном храму Преображења Господњег у Требињу.

* * *

Епископ Јеротеј: Кроз човекољубље и милосрђе стичемо љубав Божију

Епархија шабачка

Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј началствовао је светим евхаристијским сабрањем 10. марта 2024. године, у Недељу месопусну, у храму Преноса моштију Светог великомученика Георгија у Поцерском Метковићу.

Повезане вести

Вести