НЕДЕЉА, 17. 12. 2023 - 09:54

Извор: TВ ХРАМ

Епископ Доситеј у цркви Свете Тројице у Кумодражу: Не будимо непослушни речима Божијим (ФОТО/ВИДЕО)

Не будимо непослушни речима када нас Бог призива да дођемо к Њему, него увек спремно да можемо да му кажемо – Ево ме, Господе, ево слуге Твога. Са радошћу да оставимо све овоземаљско ради небеског, да не будемо везани за испразне ствари, рекао је Епископ Доситеј у беседи, 17. децембра 2023. године.

ТВ Храм

У цркви Свете Тројице у Кумодражу, Његово Преосвештенство Епископ липљански г. Доситеј предстојао је на светом евхаристијском сабрању у Двадесет осму недељу по Духовима, када молитвено прослављамо Свету великомученицу Варвару, Преподобног Јована Дамаскина и Детињце, 17. децембра 2023. године.

Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке, у моливеном присуству верног народа.

У архипастирској беседи, Преосвећени Епископ је рекао да не будемо непослушни речима када нас Бог призива да дођемо к Њему, него увек спремно да можемо да му кажемо – Ево ме, Господе, ево слуге Твога. Са радошћу да оставимо све овоземаљско ради небеског, да не будемо везани за испразне ствари. Нама је Бог дао овај свет да ге употребљавамо, али када препознамо призив Божији да се свим срцем окренемо ка Њему са речима - Ево ме, Господе, да бисмо били достојни за свадбу Царевог Сина. Да будемо такви да можемо блиско да станемо пред Бога као верни слуга кога ће и Господ да препозна и каже – Слуго добри и верни, у маломе веран си ми био, над многима ћу те поставити. Уђи у радост Господара свога.

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести