ПОНЕДЕЉАК, 3. 12. 2018 - 16:32

Владика нишки Арсеније наставља да помаже вишедетне породице у општини Медвеђа

Владика нишки Арсеније наставио је са праксом коју је установио, да бар једном месечно посећује општину Медвеђа носећи помоћ вишедетним породицама које живе у најудаљенијим сеоским домаћинствима ове сиромашне општине на југу Србије.

ТВ Храм
Владика нишки Арсеније у обиласку планинских села општине Медвеђа

У пратњи Владике био је и презвитер Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства Архиепископије београдско-карловачке које је са благословом Патријарха српског Иринеја обезбедило вредну хуманитарну помоћ у виду хране, одеће, средстава за хигијену и школског прибора.

Епископ нишки Арсеније најпре је посетио ОШ „Владимир Ковачевић“ у селу Леце и том у приликом ученицима уручио школски прибор а затим посетио деветочлану породицу Леповић којој је уручио вредну помоћ.

ТВ Храм
Владика Арсеније у посети основној школи "Радован Ковачевић" у Лецу

Владика је потом посетио и село Газдаре где је обишао радове на храму Светог Пантелејмона и уручио помоћ осмочланој породици Милановић. Помоћ је уручена и деветочланој породици Нешковић, десеточланој породици Андрејевић, шесточланој породици Миленковић, четворочланој породици Ристић и једанаесточланој породици Милић из Медвеђе.

ТВ Храм
Владика Арсеније у обиласку вишедетних породица у општини Медвеђа

Владика Арсеније је затим посетио породицу Зорана Димитријевића у селу Маћедонце која има петоро деце. Посебна пажња посвећена је породици Милене Перовић, самохране мајке шесторо деце, која је пре неколико дана без основа била ухапшена од стране тзв. косовске полиције.

ТВ Храм
Владика Арсеније у обиласку вишедетних породица у удаљеним планинским селима општине Медвеђа

Повезане вести

Вести