НЕДЕЉА, 28. 10. 2018 - 18:30

Извор: TВ Храм

Епископ Григорије у Штутгарту

Харитативна организација Коло српских сестара при храму Срба светитеља у Штутгарту већ 25 година несебично помаже онима којима је помоћ потребна, а данас су прославили своју славу, Преподобну мати Параскеву. Тим поводом Епископ франкфуртски и све Немачке г. Григорије по први пут се нашао у канонској посети овој црквеној општини.

ТВ Храм
Eпископ Григорије у Штутгарту

Владика је у својој беседи рекао да је порука данашњег новозаветног одељка између осталог  да човек не треба да буде равнодушан, а да су верници самим данашњим својим доласком и учешћем у Божанственој Литургији показали да нису равнодушни ни према Богу, али ни према људима.

ТВ Храм
Слава кола српских сестара у Штутгарту

Међу присутнима налазили су се генерални конзул Републике Србије Божидар Вучуревић, конзул Босне и Херцеговине Биљана Мариловић, представник Организације хришћанских цркава округа Баден Виртенберг, те господин Ернс Лудвиг Фатер, као и свештеник евангелистичке цркве у Штутгарту Петер Фатер. 

ТВ Храм
Беседа Епископа Григорија

Надахнут речима јеванђелске приче о богаташу и убогом Лазару, Eпископ Григорије је поучио верни народ да је суштина Христових речи да љубимо ближње као саме себе, бивајући искрен да то није лако и једноставновно, али да не треба да постоји избор између тога хоћемо ли или нећемо некога волети, већ да смо то дужни као они који су Христови. Овом причом је откривена велика тајна. По речима Преосвећеног, Христос нам је дао одговор на питање ко је наш ближњи: „Сваки човек је наш ближњи и то је оно што увек морамо имати на уму, јер без тог односа љубави нема спасења“.

ТВ Храм
Резање славског колача

По завршетку Литургије у свечаној сали је пререзан славски колач након чега је била уприличена трпеза љубави за четири стотине људи.

ТВ Храм
Култорноуметнички програм

У културноуметничком програму наступали су народни гуслар Бојана Пековић, фолклорна друштва „Морава“, „Слога“ и „Српски центар Штутгарт“.

ТВ Храм
културноуметнички програм

Повезане вести

Вести