НЕДЕЉА, 3. 2. 2019 - 18:01

Извор: eparhija-nemacka.com

Књижевно вече Владике Григорија и Нелета Карајлића у Штутгарту и Минхену

У петак, 1. фебруара 2019. године у Храму Сабора Срба Светитеља у Штутгарту одржано је књижевно вече под називом „Преко прага Солунске 28“. Представљена је књига „Преко прага“ Епископа диселдорфско-немачког Григорија и „Солунска 28“ аутора др Нелета Карајлића.

eparhija-nemacka.com
Заједничка промоција два дела

У недељу 3. фебруара од 19 часова у Црквеном центру Храма Светога Јована Владимира у Минхену (Putzbrunner Str. 49, 81739 München).
 
Збирка прича владике Григорија „Преко прага“ говори о судбинама малих људи кроз чије животе се осликава једно време (крај XX века) и једно поднебље (Босна и Херцеговина). Када пише о појединачним судбинама савременика, њиховим несрећама, неспоразумима и заблудама, болестима, беди и странпутици, писац издваја најсветлије тренутке њиховог живота и налази најдрагоценије црте њиховог карактера. А када пише о лопти, смеху, возовима, о бригама, мору или манастирима, Григорије Дурић оживљава заборављене или испражњене просторе, пределе и расположења свога ратом опустошеног поднебља.
 
Др Карајлић нас у својој књизи „Солунска 28“ води у Београд с почетка двадесетог века, где се одвија прича коју вам досад нико никада није испричао, а без које одсад неће моћи да се замисли ниједна озбиљнија историја града на ушћу Саве у Дунав. Неле нам приповеда историју једне куће у дорћолској улици и води нас у простор са друге стране огледала, на самој тромеђи живота, смрти и вечности.
 
Добро дошли!

Извор: www.laguna.rs

Повезане вести

Вести