СРЕДА, 19. 9. 2018 - 10:42

Извор: ТВ Храм

Освећење Храма на Мачковом камену

Патријарх српски г-дин Иринеј осветиће сутра на Мачковом камену Спомен-храм Светог Стефана Високог који је изграђен у част стогодишњице завршетка Великог рата.

ТВ Храм
Спомен-храм Светог Стефана Високог на Мачковом Камену

Као што је то већ кроз медије најављивано, подсећамо на велику молитвену свечаност 20. септембра на Мачковом камену, у Епархији шабачкој.

Сутра, према речима организатора, српски Патријарх Иринеј и Епископи ваљевски Милутин и домаћин Епископ шабачки Лаврентије у 8:30 сати освештаће новоподигнути Спомен-храм Светог Стефана Високог, а потом заједно служити Свету Архијерејску Литургију.

Светиња је подигнута за непуних годину дана и комбинација је богослужбеног и музејског дела, како каже протојереј-ставрофор Стојадин Павловић: "Нешто је сасвим ново у црквеној градњи и освештава се у част обележавања стогодишњице од завршетка Великог рата, битке на Дрини и на Мачковом камену". 

Поред осталих званица, очекује се долазак и Министра спољних послова, г-дина Ивице Дачића, као и Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, г-дина Зорана Ђорђевића.

Повезане вести

Вести