ПОНЕДЕЉАК, 3. 9. 2018 - 13:27

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Устоличен први српски Епископ буеносајрески и јужно-централноамерички г-дин Кирило (Бојовић)

Први српски Епископ за Јужну и Централну Америку г-дин Кирило (Бојовић) устоличен је 2. септембра у храму Рождества Пресвете Богородице у Буенос Ајресу.

Свету архијерејску Литургију са чином устоличења служио је досадашњи администратор Епархије буеносајреске и јужно-централноамеричке Архиепископ цетињски и Митрополит црногорско-приморски г-дин Амфилохије са архијерејима из више православних јурисдикција у Јужној Америци.

Одлуку Светог Архијерејског сабора Српске Православне Цркве, којом је маја 2018. године владика Кирило изабран за Епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког, прочитао је Преосвећени Владика диоклијски г-дин Методије.

Митрополит Амфилохије је у архипастирској беседи рекао да је владика Кирило шеснаести Епископ Православне Цркве који је устоличен на јужноамеричком континету.

ТВ Храм
Приступна беседа Епископа буеносајреског и јужно-централноамеричког г-дина Кирила

-Устоличавајући епископа Кирила, ми ништа друго не радимо него настављамо да испуњавамо заповијест Христову који је рекао: Идите и крштавајте све народе у име Оца и Сина и Светога Духа учећи их да држе све што сам вам заповиједио и проповиједајте Јеванђеље свакоме створењу. Тиме ми ништа друго не чинимо, него настављамо дјело Светих апостола Христових, првих Његових ученика, казао је Митрополит црногорско-приморски.

-Јеванђелска свјетлост треба да огрије сваки народ и сваког човека, казао је у приступној беседи владика Кирило и додао да ће се трудити да настави дело које је започео његов духовни отац митрополит Амфилохије у Епархији.

Повезане вести

Вести