НЕДЕЉА, 27. 3. 2022 - 09:53

Извор: ТВ Храм

Епископ Стефан богослужио у храму Светог Саве: Сваки човек је мали господ по благодати (ФОТО)

Данас нека нам свето причешће буде на љубав нелицемерну, на усавршавање у свакој врлини и доброти, јер је сваки човек мали господ по благодати, речи су којима је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан поучио сабране након литургијског отпуста у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару.

Телевизија Храм

У крстопоклону недељу, 14/27. марта 2022. године, са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан, викар Патријарха српског, предстојао је евхаристојским сабрањем у заветном спомен-храму Светог Саве на Врачару. 

Преосвећеном владици Стефану саслуживало је свештеничко братство храма Светог Саве, уз молитвено учешће мноштва народа Божјег који се сабрао под сводовима Саборног храма православног српског народа, прибегавајући дому Господњем, покрову Пресвете Богородице и молитвеном посредништву светога Саве.

Након прочитаних одељака из Светога Писма, са благословом началствујућег Епископа ремезијанског г. Стефана, сабране је речима надахнуте недељне омилије поучио протопрезвитер Иван Штрбачки, парох при заветном спомен-храму Светог Саве. 

Након литургијског отпуста Литургије светог Василија Великог, Архипепископа Кесарије Кападокојске, Епископ ремезијански г. Стефан је са љубављу поучио сабрану Цркву Божју, истичући значај овог недељног дана који пред нас износи духовну заштиту и потпору и виду Крста Господњег чија сила нас увек снажи и укрепљује, а особито сада када се налазимо на половини великопосног подвига. 

"Данас прослављамо Светог Бенедикта нурсијског и Часни Крст. Сви ти свети и свете службе су нам дароване да бисмо се што боље и усрдније припремали за свето причешће. Данас нека нам то причешће буде на љубав нелицемерну, на усавршавање у свакој врлини и доброти, јер је сваки човек мали господ по благодати ", рекао је Његово Преосвештенство Епископ ремезијански г. Стефан у својој беседи.  

Крстопоклона недеља

Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм
Телевизија Храм

Повезане вести

Вести