СРЕДА, 7. 7. 2021 - 20:51

Извор: Епархија милешевска

Епископ Атанасије на Ивањдан богослужио у Милешеви

У навечерје великог празника Рођења Светог Јована Претече – Ивањдана, у уторак 6. јула 2021. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије служио је празнично бденије у Вазнесењском храму манастира Милешеве, а на дан празника у среду 7. јула 2021. године, Преосвећени је служио Свету архијерејску Литургију уз саслужење настојатеља Светоуспењског манастира у Сељанима игумана Петра, протојереја Игора Ерића, протојереја Николе Перковића, настојатеља Светониколајевског манастира у Бањи код Прибоја јеромонаха Јована, и протођакона Ивана Савића. Милешевско сестринство са игуманијом Аквилином одговарало је на прозбе и јектеније, известила је Епархија милешевска.

Епархија милешевска

 

Тумачећи прочитани одељак из Светог Писма Преосвећени Епископ Атанасије је рекао да "многи људи доживљавају много тога у Цркви и не знајући шта доживљавају. Јер, Црква је таква пуноћа живота да је несместива у ограниченој људској природи, превазилази људску природу и људски капацитет проширује, чини ширим, да би могао ту пуноћу живота сместити" рекао је Владика.

"У животу Светог Јована, од самог почетка, све је превазилазило природне оквире, све је надилазило природу", рекао је Преосвећени и наставио: "Он је живео само за један циљ, да најави долазак Спаситеља света, Господа нашег Христа. И када је он указао на Христа то је било потпуно сигурно, убедљиво. Није се сумњало, јер он такав какав је био, видело се да је Гласник Божији. Он је пријатељ Божији. Зато ми и обележавамо овај дан да бисмо и ми ишли путем на који указује Свети Јован Крститељ", рекао је Епископ Атанасије.

У наставку можете у целини чути беседу Епископа Атанасија из манастира Милешеве.

Повезане вести

Вести