СРЕДА, 18. 4. 2018 - 10:42

Извор: Вести онлајн

Млади чувају веру и културу

Посланик Слободарске партије Аустрије (ФПО) у бечкој скупштини Немања Дамњановић разговарао је са епископом аустријско-швајцарским Андрејом о положају српског народа у Аустрији.

Вести онлајн
Интеграција за бољи живот: Владике са Дамњановићем, Рорбахом и Суботићем

Састанку су присуствовали и владика славонски Јован, као и проф. др Волфганг Рорбах и Ђуро Суботић.

- Очување православља, јачање сарадње између парохија за које су владика Андреј и владика славонско-пакрачки Јован задужени нису били једине теме овог скупа. Положај српске заједнице у дијаспори, културна и историјска повезаност српског и аустријског народа су врло битни фактори за даље продубљивање и неговање јако добрих пријатељских односа ова два народа - оценио је Дамњановић.

- Информације које је изнео владика Јован у вези с једном од најстаријих библиотека која се налази у региону Пакрачко-славонске парохије и чија скорија презентација у Лондону треба да се одржи под покровитељством принца Чарлса, јесу чињенице које говоре о важности ширења културе српског народа. На крају бих констатовао да је у овом сусрету још једном потврђена чињеница да велики број младих људи у расејању све више значаја придаје вери - додао је он.

- Интеграција у друштво у коме живимо је део заједничког социјалног живота и неопходна је ради бољег заједничког живота. Да би се култура једног или другог народа боље разумела потребна је воља за зближавањем у многим областима - казао је Дамњановић.

Повезане вести

Вести