ЧЕТВРТАК, 21. 1. 2021 - 16:05

Извор: СПЦ

Празник у храму Светог Георгија на Бановом Брду

На велики Господњи празник Богојављења свету Литургију у храму Светог Георгија на Бановом Брду служили су протојереји-ставрофори Часлав Маринковић и Недељко Божић и ђакони Саво Топаловић и Ђорђе Петровић, у молитвеном присуству протојереја Драгана Видојевића и јереја Зорана Радојевића и Марка Мудрића.

СПЦ

Ове године због сложене епидемиолошке ситуације није било литије до Савског језера, као ни организованог пливања и културно-уметничког програма какав је био претходних година. За Часни крст у језеру на Ади Циганлији символично су пливали 12 изабраних учесника тог чина из претходних година, по шесторо припадника Жандармерије и Свибора – Српског витешког борења. Пливаче су пред почетак пливања благословили протојереј-ставрофор Славко Божић и протојереј Драган Видовић.

За Часни крст пливали су представници Жандармерије: Милош Тадић, Петар Крстић, Мирослав Стјепановић, Марко Милановић, Немања Грба, Душан Петровић и Мирољуб Којадиновић; као и представници Свибора: Урош Николић, Никола Ристић, Миодраг Ристић, Марко Јоксимовић, Миомир Радуловић, Југослав Ђорђески.

Повезане вести

Вести