ЧЕТВРТАК, 17. 9. 2020 - 07:16

Извор: Митрополија дабробосанска

Орден Светог Петра Дабробосанског заслужним грађанима Источног Сарајева

У навечерје дана успомене свештеномученика Петра митрополита дабробосанског, Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, одликовао је златним и сребрним Орденом Светог Петра дабробосанског:

Митрополија дабробосанска

Господина Ненада Вуковића, градоначелника Источног Сарајева; Господина Љубишу Ћосића, начелника општине Источно Ново Сарајево; Господина Маринка Божовића, начелника општине Источна Илиџа; Господина Драгана Остојића, привредника из Источног Новог Сарајева; Господина Жељка Пржуља, инж. грађевинарстава из Источног Сарајева; Господина Славка Настића, проф. у пензији из Сарајева;  Господина др Милана Пејића из Источног Новог Сарајева; Господина проф. др Славка Ждрала из Источне Илиџе и Господина др Ратомира Голијанина из Источне Илиџе. Због болести додјели ордена није присуствовао проф. Славко Настић. У име његово златни орден је преузео протојереј-ставрофор Чедомир Ђелмо, парох новосарајевски.

Поздрављајући лауреате Високопреосвећени Господин Митрополит је истакао њихов рад и допринос у животу Српског народа и Цркве у Источном Сарајеву, њихове велике доприносе  у духовној и црквеној обнови наше Цркве у Митрополији дабробосанској, а посебно у Источном Сарајеву. Пожелио им је да буду поносни на чињеницу да су одликовани ОРДЕНОМ Светог Петра, митрополита дабробосанског, који је цијелог себе и сав свој живот дао за  Српски народ Сарајева и цијеле наше митрополије.

У име одликованих Митрополита је поздравио и захвалио му се за ова висока одликовања Господин Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.

Повезане вести

Вести