ЧЕТВРТАК, 3. 9. 2020 - 16:14

Извор: Митрополија црногорско-приморска

Митрополија црногорско-приморска: Полиција ћути о најављеном скупу пред

Mитрополија црногорско-приморска надлежним органима упутила захтев да данашњи дан прође мирно и да предузму све неопходне активности ради спречавања нарушавања јавног реда и мира:

Митрополија црногорско-приморска

Због великог интересовања и узнемирености вјерника и других грађана, обавјештавамо јавност да смо о данашњем најављеном окупљању пред Цетињским манастиром, још током јучерашњег радног дана, обавијестили Одјељење безбједности Цетиње, директора Управе полиције Црне Горе г. Веселина Вељовића и Министра унутрашњих послова г. Мевлудина Нухоџића. Са нашим дописом Полицији и МУП-у, упознати су и Градоначелник Пријестонице, као и Делегација Европске уније и амбасаде Сједињених америчких држава и Уједињеног краљевства у Црној Гори.

У свом обраћању смо надлежним органима упутили захтјев да данашњи дан прође мирно и да предузму све неопходне активности ради спрјечавања било каквог нарушавања јавног реда и мира.

Данас до 13 часова нисмо добили никакву информацију из Управе полиције о поступању по нашем захтјеву, нити смо упознати да ли су предузете било какве активности у погледу очувања јавног реда и мира и безбједности грађана и црквене имовине, што је очигледно одступање од досадашње праксе, која је, у сличним ситуацијама, подразумијевала комуникацију Полиције са Митрополијом.

Јавности се обраћамо у неспокојству да ли ће данашње поподне протећи у миру и поретку.

Цетињски манастир, као што сви Цетињани добро знају, отворен је за свакога без разлике у националној, идеолошко-политичкој или било каквој другој припадности. Не постоји никакав разлог да се неко окупља пред њим против било кога, а особито не да се Црна Гора брани од овог манастира или некога у њему. Сви житељи манастира, на челу са митрополитом, су доброжелатељи Црне Горе.

Из Митрополије црногорско-приморске

Повезане вести

Вести