НЕДЕЉА, 15. 9. 2019 - 15:25

Извор: Епархија бачка

Владика Иринеј: "Нека Дух Свети просвећује и руководи наше младе на путу њихове припреме за живот"

У Епархији бачкој је данас, на празник Сабора Срба Светитеља служен чин призива Светога Духа пред почетак нове школске године. Епископ новосадски и бачки Иринеј молитвено је присуствовао светој Литургији коју у Саборном храму у Новом Саду.

Епархија бачка
У Епархији бачкој служен чин призива Светога Духа пред почетак нове школске године

"Прочитали смо у јектенијама, а прочитаћемо и на крају свете Литургије, одређене молитве на почетку школске године, у којима ћемо се помолити Господу Богу да свој нашој деци Господ Бог подари трезвено размишљање, да отвори њихове умове да могу да на прави начин схвате и вреднују све оно што им се у школама предаје. То што сада накупе у своје паметне главице све ће то њима на добро бити и то знање биће њихова највећа моћ – у овоме свету – коју им нико не може одузети" - казао је прота Миливој беседећи по прочитаном јеванђелском одељку.

Молепствије о почетку школског рада служено је у току свете Литургије, а присуствовали су ученици новосадских основних и средњих школа, вероучитељи, катихете и остали просветни радници хришћани, као и родитељи.

Епархија бачка
У Епархији бачкој служен чин призива Светога Духа пред почетак нове школске године

После отпуста Литургије, владика Иринеј зажелео је деци и младима благословен и срећан почетак школске године, а посебно благословен и успешан почетак веронаучне школске године.

"Нека Дух Свети, Дух Божји – Којега смо призвали како на светој Литургији тако и у овом посебном, додатном малом богослужењу данашњега дана – просвећује и руководи наше младе на путу њихове припреме за живот. Нека Бог благослови све вас" - поручио је Епископ бачки.

Повезане вести

Вести