СУБОТА, 14. 9. 2019 - 09:28

Извор: Епархија славонска

Архијерејска Литургија у родном селу Патријарха Павла

Празник Усековања главе Светог Јована Крститеља, дан у који је 1914. године рођен патријарх српски Павле, молитвено је прослављен 11. септембра у храму Светих апостола Петра и Павла у Кућанцима.

Епархија славонска
Архијерејска Литургија у родном селу Патријарха Павла

Са верним народом, свештенством и монаштвом, уз саслужење свештеног клира епархија Славонске и Београдско-карловачке, у родном селу патријарх Павла свету архијерејску Литургију служили су Преосвећена господа Епископи диоклијски Методије и пакрачко-славонски Јован.

После читања одељака из Светог Писма, пастирском беседом о животу и делима Светог Јована Претече, као и о празнику Усековања његове главе, окупљени народ је поздравио владика Методије.

Епархија славонска
Архијерејска Литургија у родном селу Патријарха Павла

После учешћа у светим Даровима у којима су удео узели скоро сви присутни, по свршетку свете Литургије обављен је крсни вход – литија до родног имања патријарха Павла где је у славу Божју преломљен славски колач.

Благодарећи на исказаној братској љубави и заједничком евхаристијском слављу, владици Методију и верном народу се том приликом обратио владика Јован.

Повезане вести

Вести