СУБОТА, 30. 3. 2024 - 08:40

Извор: ТВ Храм

Поклоничко путовање "Литургија у Урошевцу"

Представништво Републике Српске у Србији и Фондација Свети Архангели, уз благослов Епархије рашко-призренске, овог викенда организују прво у низу планираних поклоничких путовања, које предвиђа посету верног народа Урошевцу   и присуство верника на Светој Литургији у Храму Светог Цара Уроша.

ТВ Храм

Наиме, предвиђено је да више пута годишње, аутобус са поклоницима, поред Храма Светог Цара Уроша, на путу обиђе и друге српске светиње, манастире Бањску, Пећку патријаршију, Високе Дечане, Свете Архангеле код Призрена и Грачаницу.

Поклоничка путовања биће организована викендом, а прво путовање је планирано за суботу 30.03.2024. године и завршава се сутрадан у недељу 31.03.2024. године, повратком у Београд.

У Грачаници ће се у недељу 31.03.2024. године у 12.45 сати, као саставни део организације путовања, одржати округли сто српских интелектуалаца у организацији Дома културе Грачаница и Института за европске студије из Београда, на којем учествују др Душан Пророковић, др Миша Ђурковић, др Стеван Гајић, отац Драган Поповић (докторанд), мср Марија Стајић и други млади научни радници.

Представништво Републике Српске у Србији и Фондација Свети Архангели, као организатори и носиоци пројекта "Литургија у Урошевцу", имају за циљ да овај догађај постане традиција која ће
се временом, путем Свете Литургије, примити у срца све већег броја људи, спремних да обиђу своју постојбину или да се у њој трајно настане.

Повезане вести

Вести