УТОРАК, 11. 9. 2018 - 19:44

Епархија Рашко-призренска оштро осуђује нечовечно понашање косовских органа безбедности према француском хуманитарцу и добротвору Арно Гујону

Епископ Рашко-призренски Теодосије данас је најоштрије осудио нечовечни поступак косовских органа безбедности који су онемогућили нашем пријатељу, хуманитарцу и добротвору Арно Гујону, да данас уђе на Косово и Метохију и присуствује планираном отварању живинарске фарме за потребе рада народних кухиња Епархије Рашко-призренске.

ТВ Храм
Арно Гујон и Владика Теодосије

"Привођење Арноа од стране косовске полиције, а потом испитивање и претње које је добио од припадника косовске обавештајне службе представљају најгрубљи могући пример односа према једном човеку који својом хуманошћу и жртвом већ годинама несебично помаже српски народ на овом простору. Управо због те своје жртве и солидарности према страдалном нашем народу, Арно се нашао на мети оних који све српске пријатеље сматрају аутоматски и непријатељима Косова", изјавио је Епископ Рашко-призренски.

ТВ Храм
Епископ рашко-призренски и косовско-метохијски г-дин Теодосије

По благослову Владике, из канцеларије Епархије данас су контактирани међународни представници од којих је тражено да предузму одговрајуће кораке у односу на косовске институције како би се омогућио даљи хуманитарни рад овог француског хуманитарца који није под никаквом кривичном пријавом и чију слободу кретање нико нема право да ограничава. Арно Гујон је иначе француски и европски држављанин, иако има и српско држављанство, и не постоји ниједан правни разлог да му се онемогући слободан улазак на Косово и Метохију и несметан наставак његовог хуманитарног рада. 

ТВ Храм
Арно Гујон са Србима у Косовско-Метохијским енклавама

Арно са својим пријатељима из Француске још од 2004. године активно помаже нашем народу на Косову и Метохији и активно сарађује са Епархијом Рашко-призренском. У знак захвалности на предлог Епископа Теодосија Арноу је додељен и Орден Светог Саве као израз посебне благодарности наше Цркве за његов хуманитарни рад и љубав према нашој Цркви и верном народу. 

ТВ Храм
Српска православна црква одликовала је Арноа Гујона орденом Светог Саве

Повезане вести

Вести