ПОНЕДЕЉАК, 14. 12. 2020 - 12:54

Извор: СПЦ

СПЦ: Обавештење за јавност поводом лажних налога на друштвеним мрежама

Обавештавамо ширу јавност да се на друштвеним мрежама (особито на Facebook-у и Instagramu-у) у последње време појавило више лажних налога који се користе именом Српске Православне Цркве и њеним грбом, саопштила је Информативна служба Српске Православне Цркве.

СПЦ

Тим поводом се Информативној служби Српске Православне Цркве јавило више верника са питањем да ли наведени налози припадају Српској Православној Цркви, с обзиром на ставове који се на њима износе, али и разне економске трансакције које се путем тих налога обављају.

Једина званична презентација Српске Православне Цркве се налази на интернет адресама спц.срб и spc.rs. У овом тренутку, ниједан налог на било којој друштвеној мрежи који носи назив „Српска Православна Црква“ нема везе са званичним сајтом наше помесне Цркве.

- Уколико би Српска Православна Црква имала свој налог на друштвеним мрежама (и уколико га, којим случајем, у будућности постави), то би било објављено на поменутом званичном сајту. Овом приликом позивамо власнике налога на друштвеним мрежама који носе назив „Српска Православна Црква“ и држе њен званични грб да исте у што краћем року обришу, што због моралног обзира, што због чињенице да је реч о делатности која спада у кривично дело лажног представљања - наводе из Информативне службе Српске Православне Цркве

Повезане вести

Вести