СРЕДА, 21. 3. 2018 - 10:00

Извор: Епархија западноамеричка

Света и Божанска Литургија Светог Јована Златоуста

Издавачка кућа Епархије западноамеричке Севастијан Прес објавила је нови превод свете Литургије на енглеском језику у редакцији епископа др Максима (Васиљевића)

Епархија западноамеричка
Света и Божанска Литургија Светог Јована Златоуста

Нови превод свете Литургије на енглеском језику у редакцији Преосвећеног Епископа западноамеричког др Максима (Васиљевића) објављен је у квалитетном издању у четворобојној штампи. У питању је исправљени превод на енглеском на основу већ постојећих превода који су били у досадашњој употреби, у појединим штампаним грчким, енглеским и црквенословенским служебницима. Узимани су у обзир сви ранији преводи ради провере тачности богослужбеног израза, или већ самог чина, и сходно томе су исправљани.

У овом издању епископа Максима користи се савремени енглески језик, а поредак Литургије следи поредак заступљен у грчким и словенским служебницима који одражавају византијско богослужбено предање. У додатку се доноси подробно објашњење архијерејске Литургије. Издавач истиче изглед новог издања: поред тога што је штампано у колору, илустровано је иконама и фрескама знаменитог живописца оца Стаматиса Склириса.

Повезане вести

Вести