СУБОТА, 17. 3. 2018 - 16:12

Извор: Светигора

Игуман Сава Јањић: "Срби морају да остану на Косову и Метохији"

Игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава Јањић изјавио је да српски народ мора да остане на Косову и Метохији, а да ће се онима који чине погроме судити једног дана, ако не пред земаљским, онда сигурно пред божјим судом.

ТВ Храм
Архимандрит Сава, игуман Манастира Високи Дечани

Гостујући на радију Митрополије црногорско-приморске "Светигоре" поводом 14 година од мартовског погрома Срба на Косову и Метохији, игуман Сава је рекао да мржња не може никоме донијети добро и да овај догађај не треба никога да испуњава мржњом.

- Сећајући се мартовског погрома ми треба да обновимо наш светолазаревски завет, да останемо овде као свој на своме, да се не одричемо нашег Косова и Метохије. То је оно што је најважније и на шта 17. март треба да нас подсећа - каже архимандрит Сава.

Он наводи да одговорни за мартовски погром сигурно не могу остати мирни.

- Плач и туга, поломљени крстови и светиње сигурно ће их увек опомињати на то шта су овде направили и шта су допустили да се догоди - каже отац Сава.

Дечански игуман подсећа да је Приштина данас град без српског становништва, где је остало да живи само 35 стараца.

- У великим градовима јужно од Ибра готово да нема Срба, али охрабрујуће је то да је нашим енклавама, које су биле изловане и сада су то општине, наталитет чак и већи него на просторима централне Србије - рекао је архимандрит Сава.

Повезане вести

Вести