ПЕТАК, 12. 7. 2019 - 13:05

Извор: ТВ Храм

Владика Јоаникије: "Ко разори храм Господњи и њега ће Бог разорити"

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије рекао је на Петровданској духовној академији у Бијелом Пољу да је православље у Црној Гори угрожено, јер је суочено са злом – настојањем црногорске власти да отме Цркви оно што нису отеле претходне генерације безбожне власти.

ТВ Храм
Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије

“Комунисти су отимали земљу и зграде, али нису храмове. Ови сад хоће да одузму и храмове и говоре да се не зна порекло храмова. То једино од њих можете чути“ , рекао је Владика синоћ на академији.

Додао је да једина имовина којој се не зна порекло јесте њихова.

Владика Јоаникије позвао је све који имају моћ у Црној Гори и у Европи да се по истим критеријумима испита и њихова и црквена имовина.

Епископ Јоаникије истакао је да предложени „закон о слободи вере“ нема никакве везе са слободом, већ са угрожавањем православља и ограничавањем могућности да се храмови користе у сврхе за које су намењени.

„Врши се велико безакоње и, будите сигурни, ми можемо опстати. Хоћемо да спречимо ово зло. Ово није удар на нас који носимо црне мантије, већ удар на православље, на душу, на завештање, на претке, на ћирилицу и на све оне вредности које су наши преци неговали кроз векове" – рекао је Епископ будимљанско-никшићки.

„Ко разори храм Господњи и њега ће Бог разорити“, поручио је Владика Јоаникије.

Повезане вести

Вести