НЕДЕЉА, 28. 4. 2024 - 20:30

Извор: ТВ Храм

Предавање "Лудост Јеванђеља" вечерас на програму ТВ Храм

На програму Телевизије Храм вечерас у 22.20 часова премијерно можете погледати предавање: "Лудост Јеванђеља" - Његоша Стикића, асистента на Православном богословског факултетау у Београду, и у репризном термину у понедељак 29. априла у 16 часова.

ТВ Храм

Дана 13. априла 2024. године, у цркви Светог великомученика Димитрија на Новом Београду, г. Његош Стикић, асистент на Православном богословском факултету у Београду, одржао је предавање на тему „Лудост Јеванђеља“, у коме је разматрао тајну две мудрости - мудрости овог пролазног века и мудрости вечног живота, о којима нам говори Јеванђеље Христово и ап. Павле у 1. посланици Коринћанима.

Мудрост и логика Јеванђеља јесте лудост и безумље за рачуницу и логику овог пролазног света, за људску мудрост. Али, како сведочи ап. Павле, управо је Бог ту лудост уподобљавања
Христу одабрао да посрами мудрост овога света.

Ове две сукобљене мудрости се практично пројављују и опредељују наш свакодни живот и наше одлуке, изграђују наше биће и окупирају наше срце, те је, стога, опсена и безумље мислити да се
може профитирати у обема мудростима.

Говорио је о томе да онај ко позна ову тајну мудрости Јеванђелског закона, и ко задобије љубав као круну свих врлина, колико год она непрофитабилна била и безумно изледала, тај ће се показати на крају као најмудрији, као онај који има божанску мудрост, јер је то обећање Христово.

Повезане вести

Најаве емисија