ПЕТАК, 10. 5. 2024 - 12:21

Извор: ТВ Храм

Издвајамо из програма Телевизије Храм – Петак 10. мај


На програму Телевизије Храм у петак 10. маја можете погледати бројне интересантне садржаје од којих издвајамо следеће:

ТВ Храм


У данашњем издању емисије „Разговорник“ наш саговорник био је др Сређан Цветковић са Института за савремену историју, са којим смо разговарали о књизи о настанку култа Јосипа Броза Тита, 50 година Устава из 1974. година и 10 година изложбе „У име народа“. Емисија „Разговорник“ на
нашем програму од 18:00 часова.

Информативну емисију „Вести из Цркве“ у којој вам доносимо дневни преглед најзначајнијих догађаја из наше Свете Цркве, можете погледати на нашем програму од 20:00 часова.

Ново издање емисије „Из дана у дан са Патријархом Павлом“ можете погледати на програму Храм Телевизије од 20:15 часова. Назив нове емисије је „Шиптарски притисак наталитетом ради етнички чистог Косова“.

Поводом храмовне славе и славе Српске Православне Богословије Светог Саве у Београду Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије служио је свету архијерејску Литургију на празник спомена на Спаљивање моштију Светог Саве  у заветном Спомен-храму Светог Саве на Врачару. Беседу
Његове Светости погледајте у емисији „Реч Патријарха“ од 20:17 часова.

Вашој пажњи препоручујемо документарни запис кроз који нас води девојчица Јелисавета Торомановић преносећи причу о заветном спомен храму српског народа, који можете погледати на нашем програму од 20:27 часова.

Музички, кроз причу нас воде ноте композиције „Промисао“, уметника Слободана Бркића. Екипа телевизије Храм реализовала је овај документарни запис у сарадњи са свештеним братством Храма Светог Саве.

Празник спомена на спаљивање моштију Светог Саве слава је Српске Православне Богословије Светог Саве у Београду. Причу о прослављању славе доносимо вам у репортажи од 20:40 часова.

Емисију „Мисионарска писма Светог Владике Николаја“ можете погледати од 21:15 часова. Назив нове емисије је „Читачу без разумевања о небеској милости“.

Трећу сесију научног скупа „Правни аспекти и последице Закона о родној равноправности“ у оквиру које су предавања одржали проф. др Срђан Шљукић са Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и презвитер Драган  Поповић докторанд Православног богословског факултета Универзитета у
Београду, можете погледати на нашем програму од 21:20 часова.
 

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Најаве емисија