НЕДЕЉА, 30. 6. 2019 - 14:00

Велика Литургијска радост у Хановеру: Владика Григорије богослужио у Цркви Светог Саве

У Цркви Светог Саве у Хановеру данас је било посебно свечано. Светом службом Божијом којом је началствовао Преосвећени Епископ диселдорфа и немачке г-дин Григорије завршене су тродневне свечаности којима су у овом граду обележена два значајна јубилеја: пола века постојања Епархије немачке и 8 векова аутокефалности Српске православне цркве.

Црква је била испуњена верним народом, а радост је била већа јер је Литургији присуствовао и велики број деце.

"Браћо и сестре, као рибаре у данашњем Јеванђељу и вас неке као куваре, као инжењере, као пекаре, лекаре , све вас Христос позива да са страхом Божијим, вером и љубављу, не да пођете са њим, не само да пођете за њим, него да живите са њим и још више од тога - да он живи у вама. То јест, како каже у једној нашој молитви: "Да живот живује, да Господ царује" - поручио је Владика Григорије и подсетио сабране на детињство и речи које су нам говориле наше мајке:

ТВ Храм

"Ако се сећате кад сте били деца, па кад вам мајка каже "Животе мој". Е тако и ми треба да волимо нашег Христа, као  свој живот, јер он је ништа мање него сам свој живот дао за нас. И сад је то пред нама. Наравно да смо грешни и зато и кажемо са "страхом Божијим и љубављу приступамо". Са страхом јер смо грешни али са љубављу јер љубав је јача од греха" - поручио је Владика Григорије.

ТВ Храм

ТВ Храм

На самом крају Литургије, Владика Григорије упутио је речи благодарности др Томасу Бремеру, професору католичког теолошког факултета у Минстеру, на свесрдној помоћи и братској љубави коју је показао према нашој Цркви у Немачкој у више наврата, као и сада приликом организовања Симпосиона који је дан раније одржан у црквеном центру Свети Сава.

ТВ Храм

ТВ Храм

"Хвала, ја вам се свима захваљујем, за мене је велика част што сам могао нешто да допринесем Симпосиону који смо имали јуче овде у овом центру. Потрудићу се да останем повезан са вама као што сам био и до сада" - рекао је професор Бремер.

На одушевљење свих Фолклорно друштво "Србија" из Хановера одиграло је неколико српских традиционалних игара и додатно увеселило срца  сабраног верног народа.

ТВ Храм

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ ФОТОГРАФИЈА

ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм
ТВ Храм

Повезане вести

Вести