СРЕДА, 22. 5. 2019 - 10:33

Извор: slovoljubve.rs

Дани Патријарха Павла у шестој београдској гимназији

Са благословом Његове светости патријарха српског г. Иринеја, у шестој београдској гимназији одржана је свечана академија којом је отворена манифестација Дани Патријарха Павла: „Светлост – љубав – живот“.

slovoljubve.rs

Дани Патријарха Павла у Шестој београдској гимназији

Шеста београдска гимназија, са благословом Патријарха српског г. Иринеја, у сарадњи са ГО Звездара, уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама и града Београда, организује манифестацију Дани патријарха Павла: „Светлост – љубав – живот“ од 20. до 27. маја 2019. године. Циљ ове манифестације је да промовише лик и дело патријарха Павла и универзалне вредности хуманистичке, етичке и моралне, за које се залагао блаженопочивши Патријарх.

Академији су присуствовали Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, секретар Синода СПЦ протојереј-ставрофор Саво Јовић, председник Одбора за верску наставу СПЦ протојереј-ставрофор Драгомир Сандо, директор Шесте београдске гимназије Раде Зејак, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, градоначелник града Београда Зоран Радојичић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Милета Радојевић, председник Градске општине Звездара Милош Игњатовић, званице, професори, ђаци и гости ове академије.

Прво све присутнима обратио директор шесте београдске гимназије г. Раде Зејак. У свом обраћању г. Зејак је говорио о делатности Патријарха Павла и о значају манифестације.

Затим се Његова Светост у име Цркве захвалио свима који су учествовали у организацији ове манифестације и говорио о животном путу Патријарха Павла.

Потом је реч добио градоначелник Београда Зоран Радојичић, који је истакао важност ове манифестације и говорио о доприносу Патријарха Павла за васпитање деце и људи.

У наставку је уследио богат културно-уметнички програм у којем су учествовали протођакон Владимир Руменић, диригент Катарина Божић и ђаци београдске гимназије.

На крају академије директор школе и Патријарх уручили су награде победницима конкурса у склопу манифестације посвећеној Патријарху Павлу, а Његова Светост је лично честитао добитницима награда и призвао ђаке да учествују у овом такмичењу.

Заблежио Николај Сапсај

Повезане вести

Вести