НЕДЕЉА, 14. 4. 2019 - 18:45

Извор: ТВ Храм

Патријарх Иринеј посетио Ораховац, Хочу и Зочиште

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј посетио је 14. априла 2019. године Ораховац, где је у цркви Успења Пресвете Богородице служио свету Литургију

ТВ Храм
Патријарх српски Иринеј на Косову и Метохији

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј стигао је јутрос, 14. априла 2019. године, у Ораховац, прву у низу енклава које ће посетити у оквиру архипастирске посете српском народу на Kосову и Метохији, саопштила је ТВ Храм. У присуству многобројног верног народа, у ораховачкој цркви Успења Пресвете Богородице Патријарх је служио свету Литургију, уз саслужење владике Теодосија и свештенства Епархије рашко-призренске. Својим гласовима саслуживали су и ученици Богословије у Призрену. После Ораховца, Његова Светост ће до краја дана посетити и Велику Хочу и Призрен.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

Уследила је посета Великој Хочи где се у порти цркве Светог архиђакона Стефана сабрали и стари и млади, радосни што им је у посету дошао патријарх Иринеј са владиком Теодосијем. Девојчице у ношњама даривале су им букете јоргована и послужиле хлебом и сољу. Патријарх се обратио окупљенима изразивши радост због доласка и упућујући народу речи охрабрења.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

Патријарх је затим обишао Дечанску виницу и виницу породице Петровић, после чега се упутио ка ка Зочишту. Опширнији извештаји о наведеним посетама налазе се на интенет страници Радија Слово љубве.

ТВ Храм
Патријарх Иринеј на Косову и Метохији

Повезане вести

Вести