ЧЕТВРТАК, 4. 4. 2019 - 08:50

Извор: spc.rs

Крстопоклона недеља у Дервенти

-Главно оруђе које нам је потребно на путу спасења и обожења јесте Крст Христов. Исти онај који, поред тога што нас оснажује, даје нам наду да наша мука, наш подвиг и наше борбе нису узалуд него да нас воде ка Вакрсењу, беседио је владика Фотије.

spc.rs
Крстопоклона недеља у Дервенти

У Крстопоклону недељу, 31. марта 2019. године, Преосвећени Епископ зворничко-тузлански г. Фотије служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Дервенти. Саслуживали су протојереји-ставрофори Радојица Ћетковић - архијерејски намесник дервентски, Јово Бановић и  Драган Каиновић, протонамесник Илија Јовић, протођакон Славољуб Милошевић и ђакон Перица Станојевић.

-Главно оруђе које нам је потребно, на путу спасења и обожења, јесте Крст Христов. Исти онај који, поред тога што нас оснажује, даје нам наду да наша мука, наш подвиг и наше борбе нису узалуд него да нас воде ка Вакрсењу. Господ Исус Христос нам је показао пут спасења, а то је пут Крста. То је пут саможртвене љубави, када за непознате људе подносимо исту жртву као за своје ближње. Када им исто праштамо и исто их волимо онакве какви јесу. То је крст, беседио је епископ Фотије.

У току свете Литургије, Преосвећени Владика г. Фотије је рукопроизвео протонамесника Илију Јовића, пароха друге парохије дервентске, у часни чин протојереја.

После Литургије, Владика је обишао радове на обнављању у рату порушене Старе цркве у Дервенти посвећене Благовестима Пресвете Богородице.

Извор: Епархија зворничко-тузланска

Повезане вести

Вести